З недавніх пір у мене з’явився свій кут на Дніпрі. Там я працюю, відпочиваю, в сенсі рибалю. Виходить я на власні очі побачив, як карась стрімко заселяє Дніпро. З кожним роком в уловах його стає все більше. Тому мені вдалося «за роки» відточити майстерність у дисципліні піджарки карася. Хочу поділитися досвідом з вами, заодно і підказати як правильно смажити карася.

Особливості оброблення і підготовки тушки карася

Карась, напевно найпоширеніший вид риби в раціоні харчування українських рибалок. Смажений карась — дуже смачна страва, але якщо воно приготовлено правильно! У цій статті я вам розповім як правильно приготувати страву смажений карась. Нерідко, застрягла в горлі кісточка, на довгі роки відбиває бажання поласувати цією рибкою. Пропоную вам позбутися стереотипу костистости карася. Відкрию секрети оброблення і обробки тушки.

Людям з гострою сприйнятливістю ця стаття не рекомендується , через наявність у ній відвертого фото оброблення тушки. А тим, хто хоче дізнатися як правильно смажити карася, і при цьому позбавитися від проблеми кісток, дуже рекомендується.

Отже, у вас є такі питання?

Як чистити карася? Як підготувати тушку?

Відповідь не змусить себе чекати! Цю рибу чистити досить легко. Нам знадобиться гострий ніж, дощечка і руки. Руху ножа проти луски — ось і вся механіка процесу. Найбільш важко знімається луска з черевця.Далі очищену рибу потрошать. Це вже хірургія. Роблять розріз від анального плавця, до голови.

Нутрощі черева виймають. Слід звернути вашу увагу на ікру. Самка карася, в своєму череві, круглий рік зберігає ікру, яка є делікатесом. Його неважко приготувати, тому можна зібрати на блюдце. Далі очищають стінки черевних ребер від чорної плівки. Після чого, тушку гарненько промивають водою.

Рекомендують також видалити зябра… Але я зазвичай в такому випадку рекомендую просто видалити голову:)

ОСТАННІЙ ШТРИХ ОБРОБЛЕННЯ дозволяє позбавиться від небезпечних дрібних кісток. Для цього необхідно зробити поперечні розрізи на тушці. Відстань між розрізами 0,5 -1 див. Чим частіше, тим краще. Глибина розрізів на фото. Саме це дія при підготовці тушки критично ВАЖЛИВЕ!!! Риба буде смачнішою і безпечніше.

Як правильно смажити карася?

Правильно просто смажити карася. Правильно приготовлений смажений карась це дуже смачно. Тому смажте частіше його:)

Оброблену рибу перед смаженням необхідно посолити і посипати меленим перцем(це обов’язково), можна трошки полити лимонним соком( краще вже після приготування). Наступна дія — обвалка в борошні. Рибу необхідно добре обваляти. Борошно можна засипати і розрізи.

Смажити карася краще всього на сковороді з антипригарним покриттям. Перед тим як туди помістити без кісток рибу в борошні, потрібно налити олії (заповнений шар повинен бути в 0.5 см) і прогріти його. Спочатку підсмажують одну сторону, потім рибу перевертають і обсмажують іншу. Важливо зробити це саме так, без додаткових переворотів. Інакше риба буде прилипати і розвалюватися. Стан правильної піджарки — до золотистої скоринки. Ось дивіться!

Якщо ви ще не в курсі, то знайте, зазвичай при обробленні карася вам прилітає ще й бонус. Немає не перли, а ікра. Причому, це не пов’язане з нерестом. У самок карасів ікра в утробі є цілий рік.

Як правильно смажити ікру карася?

Думаю правильно розглянути і це питання. Він, механікою процесу схожий на те, що описане мною вище. Смажити ікру треба, рівно так само як і треба смажити карася.

У карасів дуже ніжна ікра, тому вона з себе представляє кашу на вигляд. Накладати у борошно для обвалювання, її легше за все ложкою. По можливості, перед піджаркою її треба промити, посолити і поперчити. Далі обваляти в борошні і помістити на сковороду з прогрітим соняшниковою олією. Смажиться ікра набагато швидше, ніж риба. Про готовність можна судити по золотистого кольору. Перевертати ікру теж треба всього один раз. Про готовність до перевороту ікра сигналізує кольором. Він стає помаранчевим.

На захист цього способу приготування карася скажу наступне: можна смажити карася в сметані, в томаті, з цибулею… Але все це просто вбиває ароматний смак дніпровського карася. А він солодкий! Солодкий навіть солоний! Серйозно!

Приємного апетиту!

  • Слідувати


admin

    Народився я майже в очереті, на березі Волги, в районі з назвою Світлий Яр. З молоком матері ввібрав в себе любов до риб і їх лову. З вудкою пам’ятаю себе з п’яти років. Може тому і пропустив повз вуха основні уроки правопису. Роблю ашипки, і не правильно, розставляю коми! В даний час, намагаюся створити зручний інформаційний ресурс для українських рибалок, ну і трохи оформляю це як блог. Тільки є один нюанс, я не знаю що це таке:)

    Попередній запис

    Рибалка в травні ⏰ Особливості і тенденції

    06.05.2015

    Наступна запис

    Рибалка на ставку в Затышном

    13 Травень, 2015

    You may also like

    • Рибалка по першому льоду і рятувальний жилет — скажи цьому твердженню так!

      22 Листопад, 2018

    • 7 найкращих і відомих рибалок

      4 Вересень, 2018

    • Успішна риболовля під дощем: 8 простих порад

      2 Вересень, 2018