Вибір посуду для ресторанів і кафе – справа дуже відповідальна і вимагає ретельного підходу. Адже, навіть смачна їжа, подана на некрасивою тарілці, може призвести відразливе враження. Також хочемо вам порекомендувати посуду для ресторанов від компаніі Форвард.
Посуд для ресторанів і кафе підбирається, виходячи з
- для фастфуду зазвичай використовують стандартний набір із пластику, або одноразовий посуд. Такий вибір обумовлений необхідністю економії простору і часу на миття посуду і столових приладів. Крім того, це дозволить продавати їжу на винос. Іноді мережевими закладами віддається перевага на користь недорогого фаянсу або фарфору, на які можна поставити логотип закладу;
- для столових та кафе самообслуговування слід вибирати недорогу, але практичну скляний або фарфоровий посуд. Забарвлення – біла, прозора або гармоніює із загальним стилем, в якому витримано приміщення кафе;
- для кав’ярень, барів та кафе прийнято купувати порцелянову, керамічну або скляний посуд.
- для ресторанів преміум-класу купується тільки фарфор або скло високої якості. Це необхідно для того, щоб показати статус закладу.
При виборі посуду важливо розуміти, яке блюдо в ній буде подано: салат, основне блюдо або десерт. Наприклад, не можна подати морозиво в піалі, на якій намальований червоний гострий перець. Як мінімум, це викличе дисонанс.
Приходячи в ресторан або кафе, гості хочуть не тільки смачно поїсти, а й отримати враження, зануритися в особливу атмосферу, одним з елементів якої виступає і посуд. Посуд має підкреслювати блюдо. Вона, як рамка для картини або оправа для дорогоцінного каменю.
Якщо планується закупити універсальну посуд, то підбирати її слід по ряду характеристик:
- наявність правильної геометрії і якісної глазурі;
- висока міцність;
- збереження первісного кольору протягом довгого часу;
- наявність міцного бортика, щоб уникнути відколів. До слова, якщо закупівля посуду здійснюється у провідного виробника, то він може надати і відповідну гарантію;
- наявність сертифіката відповідності. Це необхідно для того, щоб бути впевненими в тому, що контакт посуду і харчових продуктів безпечний.
Крім того, слід вибирати такий посуд, яка буде стійкою до використання мікрохвильової печі і не пошкодиться під час машинної мийки. Це дозволить використовувати посуд довше і не переживати про те, що вже зовсім скоро буде потрібно закуповувати нову партію тарілок або стаканів.